Nowość

Kaszka z migdałów ziemnych z gryką, teff, nasionami i owocami Bio

  • 26,40
Producent: Govinda
Dostępność: dostępny
Parametry
Skład: mielone migdały ziemne* (30%), kostki suszonych fig* (figi*, mąka ryżowa*), otręby z komosy ryżowej*(8,6%), płatki gryczane* (8,6%), nasiona słonecznika*, kostki suszonych moreli* (morele*, mąka ryżowa*), nasiona konopi*, płatki teff*(8,6%), suszone jabłko*, cynamon*
Waga: 500 g
Rodzaj produktu: Wegetariański, Wegański, Bezglutenowy, Organiczny, Ekologiczny, Naturalny
Przechowywanie: Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu
Kraj pochodzenia: Niemcy

- bez glutenu – produkt bogaty w błonnik – bez dodatku cukru – dosłodź według uznania – sycący, rozgrzewający posiłek, który najlepiej smakuje na ciepło

Opakowanie wystarcza na około 12 gotowych posiłków. Czas przygotowania: 2 do 5 minut.
Sposób przygotowania (na jedną porcję): 2 do 4 łyżek stołowych kaszki wymieszaj z około 100 ml gorącej wody aż powstanie gęsta kaszka, pozostaw na krótko do napęcznienia – w razie potrzeby dosłodź. Wariant Ajurwedyjski: dopraw zmielonym kardamonem. Alternatywa: 2 do 4 łyżek stołowych kaszki Chufli Basic zagotuj z około 100 ml wody lub mleka, zdejmij z ognia i pozostaw na 5 minut do napęcznienia. Dodaj utarte jabłko. Ewentualnie dosłodź | delikatna konsystencja | intensywny aromat jabłek, fig i moreli. Dla dzieci: Wariant czekoladowy – po prostu dodaj kakao, wymieszaj, a do przybrania użyj wiórków czekoladowych. To tylko kilka przykładów przygotowania kaszki Chufli. Możliwości kombinacji podczas serwowania Chufli jest bardzo wiele. Szczególnie dobrze smakuje ono z dodatkiem świeżych czy suszonych owoców.

Dodaj swoją opinię o produkcie

Kaszka z migdałów ziemnych z gryką, teff, nasionami i owocami Bio